logo-elisabeth-leseur-nederland

                        
              In Cruce Vita

              In the Cross of Life

             

         

 

 

Elisabeth Leseur

Elisabeth Leseur Nederland is een katholieke organisatie die álle vrouwen inspireert en stimuleert om met elkaar in dialoog te gaan over geloof, innerlijke waarden en zingeving. Zij komen samen in openheid en met respect voor ieders persoonlijke zoektocht naar spirituele groei. Het gedachtegoed van Elisabeth Leseur is een van onze inspiratiebronnen.

Elisabeth Leseur Nederland

In 1938 werd in Nederland de eerste Leseurgroep opgericht in Heerlen. Al snel volgde een tweede groep in Nijmegen. De oprichtsters werden geïnspireerd door de lezingen van de Franse Dominicaan Felix Leseur over het leven van zijn jong overleden vrouw, Elisabeth Leseur, mysticus (1866 – 1914) en door haar dagboeken. Vele nieuwe Leseurgroepen volgden in Zuid- en Midden- Nederland.

In 2013 werd de stichting Elisabeth Leseur Nederland (ELN) opgericht. Deze stichting faciliteert de groepen, zorgt voor de communicatie tussen de groepen, beheert de website en het archief en houdt het gedachtengoed van Elisabeth Leseur in Nederland levend. Elisabeth Leseur Nederland staat los van de katholieke kerk.

Elisabeth Leseur Nederland bestaat momenteel uit ongeveer 20 groepen van tussen de 6 tot 18 leden verspreid over Zuid- en Midden- Nederland.

nl-leseur-2022

Verspreiding van de 20 Nederlandse Elisabeth Leseur groepen in 2021.

Bestuur

Anne de Fraiture, voorzitter
Pauline Mettrop, secretaris
Patricia Heukensfeldt Jansen, penningmeester

Contact

Stichting Elisabeth Leseur
nle.[antispam].@elisabethleseur.nl

KvK 57641978