logo-elisabeth-leseur-nederland
 

Groepen

In 1938 werd in Nederland de eerste Leseurgroep opgericht in Heerlen. Al snel volgde een tweede groep in Nijmegen. De oprichtsters werden geïnspireerd door het gedachtegoed van Elisabeth Leseur (1866–1914), een katholieke Parisiënne, die zich bezon op een eigentijdse vorm van Christendom. Zij zocht in haar dagelijkse leven naar een toenadering tot God en haar medemensen. Vele nieuwe Leseurgroepen volgden in Zuid- en Midden- Nederland.

De huidige 20 Leseurgroepen komen regelmatig bijeen. Deze bijeenkomsten staan veelal in het teken van een thema dat aan de hand van voordrachten, literatuur en gedachtewisseling wordt uitgediept. Elke groep bestaat uit gemiddeld acht tot vijftien personen. Momenteel zijn ca. 225 vrouwen lid.

De groepen komen vijf- tot tienmaal per jaar bij elkaar. Elke groep heeft één of meerdere groepscoördinatoren en de leden kiezen gezamenlijk een thema. Zij bepalen zelf de vorm waarin het thema wordt uitgewerkt.

Sommige groepen hebben een vaste inleider, andere groepen nodigen een gastspreker uit. Een bezinningsdag of -weekend is voor sommige groepen een jaarlijks terugkerende activiteit.

Voor meer informatie vragen wij u een mail te sturen naar: nle.[antispam].@elisabethleseur.nl

Dan nemen wij contact met u op.

 

Bestuur

Anne de Fraiture, voorzitter
Pauline Mettrop, secretaris
Patricia Heukensfeldt Jansen, penningmeester

Contact

Stichting Elisabeth Leseur
nle.[antispam].@elisabethleseur.nl

KvK 57641978